FOTOPROJEKT 2008 - Down to black, white and colorSom ett litet sommarprojekt har jag åkt runt i Nyborg utanför Kalix och plåtat lite andra saker än rena naturscener och fåglar. Jag har tillbringat en del tid ute i dagsljus, skymning och gryning. Någon kanske har undrat vad jag sysslat med, andra har förstått och vissa kommer aldrig att förstå.Några av bilderna går att förstora genom att klicka på dem, testa själv.
Kika gärna in i ett Kalix-Nyborg ni aldrig sett förut och ta del av min lite annorlunda fotoresa runt vägarna i byn. Resan går stundtals i färg, mest i svartvitt och ibland någonstans mittemellan.

  

Jag tillägnar denna bildsida mina två döttrar som nu själva så smått har börjat upptäcka fotograferingens underbara värld. Jag hoppas verkligen att de fortsätter att plåta... mycket och ofta. Att se de ungas lite "raggarlika" bildspråk har inspirerat mig lite till denna sida.
För bara nåt år sedan hade jag tex. aldrig kunnat drömma om att vrida kameran lite på måfå och "bara" bränna av en serie bilder på "ingenting". Bildspråket blir snabbt, ruffigt och rörigt. På sitt sätt ett kul och annorlunda språk som vissa gillar, andra inte.

Att växa upp som ung idag och upptäcka världen tillsammans med en kamera är något helt annat än när jag var växte upp för eoner år sedan. Då fick man i bästa fall låna Morsans analoga låda och plåta ett par, tre bilder. Sedan fick man vänta nåt halvår innan bilderna framkallades, vanligen efter jul någongång....

Nu när den digitala tekniken är ikapp och förbi i pris, tillgänglighet och kvalité är ord som 36:a filmrulle, framkallning och mörkrum förevigt förpassade till forntiden. Detta faktum har gett oss många nya unga och fantastiskt duktiga fotografer. Som bildälskare tackar jag för det.

Men snälla ungdomar - släng mobilkameran på soptippen och be era snåla föräldrar köpa er en RIKTIG kamera, det är ni värda!!

 
    

  

     

Jag ber att få tacka för er uppmärksamhet och hoppas att ni gillade något av det ni just sett. Själv tycker jag att det har varit roligt, spännnade och lärorikt att flytta ut gränserna för mitt fotograferande och bildberättande.
Jag har njutit varje sekund ute på fältet och vid datorn. Hörs!

// Peter Wikström   21 Juli -2008
© Peter Wikström Kalix-Nyborg 2008 [enpewe@telia.com]