Naturdagboken - Februari 2010
<<< Tillbaka
100209 - Kall vinter !

Detta måste vara en av de kallaste och jävligaste vintern på mången god dag. Sedan mitten av december ifjol har det konstant varit svidande kallt, blåst och snöat. Långkalling efter långkalling har används, men ingenting har lyckats hålla kylan ute från kroppen. Nu i dagarna har det dock lättat en aning och har idag bara varit cirka -10. Men snö har det givetvis fallit ändå....

Gårdsälgar på besök. Ko och kalv besökte tomten igår morse, kul!

Det har av ovanstående skäl (kyla m.m) inte blivit mycket till fågelskådning och skogsvistelser i vinter. Det har helt enkelt varit för kallt och, kanske framförallt, för grått. Jag går nu omkring och hoppas på att våren blir magisk vacker och att den därefter kommande sommaren blir rena himmelriket... Ja ja, man får väl fantisera i alla fall.

Varfågel i Holmgärdan. Aningen svår att se i sin gråa dräkt.

Till sommaren blir det nog en resa till Öland igen, familjen vill dit och jag kan ju inte vara den som bromsar, det vore ju mycket märkligt. Det blir av allt att döma även en fjälltur någonstans samt någon tripp till Norge, möjligen Tromsö. Men ingeting är spikat... Och då brukar det inte bli nåt!

Blåmesar är det mycket gott om hemma hos mig i vinter.

En större hackspett som verkligen älskar margarin.

Jag gjorde i lördags det fatala misstaget att jag såg på melodifestivalen i TV, det skulle jag inte ha gjort. Nog har jag sett mycket skräp genom åren, men detta tog nog priset. Urkassa låtar, patetiska programledare och en löjligt ballongviftande publik som skrek som den värsta Amerikanska idolpubliken. Snyft, snyft vilket tragiskt elände.

Dock heder åt Pain of salvation som åtminstone gjorde något eget. Jag tyckte att deras låt lät som ett störtskönt intro till en progglåt alá Dream Theater. Men tyvärr blev det aldrig nåt mer än bara ett långt intro. Undrar lite om PoS har någon fortsättning till låten, det skulle onekligen vara kul att höra den.

Svenska In Flames må vara lite för hårda för mitt tycke, men sanning att säga så är låten "Deligh and Angers" en riktig höjdare helt i min smak. Hela låten håller hög klass och som vanligt är refrängen som In Flames här levererar i absolut världsklass! De är mycket duktiga, kreativa och aktade i sin genre.
 

Gulsparvarna leker tittut.

I morgon finns det chans till sol enligt SMHI. Och så ryktas det om att en polare har datorproblem, så det lär väl bli en utryckning...

Höres!

// Peter

Alla foton om inget annat anges: © Peter Wikström Kalix-Nyborg 2009 [enpewe@telia.com]