VÄLKOMMEN TILL MINA FOTOGRAFERADE FÅGLAR
"NORRBOTTENS MESTA FÅGELBILDSIDA" - Alltid nya, fräscha och uppdaterade fågelbilder!

Sett nåt intressant ?? Stort eller smått, konstigt eller vanligt - Tveka inte att höra av dig med tips. Vem vet, det kanske blir du som blir först att upptäcka en raritet i kommunen/länet!

Senaste bilderna


190416
Ett magiskt möte i ett häftigt kvällsljus med en fin Och från tidigare en
190407
Lagt in några nya arter som jag inte lagt in tidigare pga att sidan har legat i dvala under en långt tid.140204
Nytt år nya listor! Lågt fokus på fotokryss, men det ramlar in några ändå... Här följer året första;

KRÅKA, NÖTSKRIKA, ORRE, TALLTITA, DOMHERRE, BLÅMES, TALGOXE, NÖTVÄCKA, HÖKUGGLA, KAJA, SKATA, STÖRRE HACKSPETT, GRÅSPETT, LAPPUGGLA, GRÅSPARV, STEGLITS [Dålig] och TAMDUVA.
131108
Uppdaterat med en årskryssbild på på en SPARVUGGLA.

Även kompletterat lite artbilder i vänstra ramen bla. RINGDUVA och BLÄSAND, båda från 2012.

Bjuder också på lite färska bilder på en jagande KUNGSÖRN (dock på väldigt långt avstånd) samt några söta STJÄRTMESAR.


131102
Har nu betat av resterande årsfotokryss för 2013. Lägger även ut några bonusbilder på en BRUN GLADA.

Rotar också djupt i 2013:års mäktiga arkiv efter bilder som tål att visas som "stora", dvs. i lite högre upplösning. Det finns möjligen några sådana...

GRÅHAKEDOPPING, KUNGSÖRN, ORTOLANSPARV, LÄRKFALK, BACKSVALA, ROSENFINK, MORKULLA, MINDRE HACKSPETT, ÄRTSÅNGARE, RÖDVINGETRAST, GRÅ FLUGSNAPPARE, BOFINK, STORSKRAKE, SKRÄNTÄRNA, SVÄRTA, STRANDSKATA, SMÅSKRAKE, SPARVHÖK, SVARTHÄTTA (dålig), GRÖNSÅNGARE, TRÄDGÅRDSSÅNGARE, TRÄDKRYPARE, TÖRNSÅNGARE, BLÅSTJÄRT, SKOGSDUVA, STORLOM, BUSKSÅNGARE (dålig bild, men jättekul obs!), STENKNÄCK
samt ett "Barcelona X" på; MUNKPARAKIT.


131101
Betar av lite årsfotokryss.... Kommer mera senare. Målsättningen är att hinna göra listan komplett innan årsskiftet.

RÖDBENA, BRUSHANE, JORDUGGLA, SMÅSPOV, GLUTTSNÄPPA, ENKELBECKASIN, BERGFINK, BLÄSAND, GRÖNBENA, TJÄDER, VIT STORK, LAPPSPARV, FJÄLLPIPARE, BRUN KÄRRHÖK, SKÄGGDOPPING, DALRIPA, HUSSVALA, SMÅLOM, SVARTHAKEDOPPING, LÖVSÅNGARE, KÄRRSNÄPPA, BUSKSKVÄTTA och RÖDSTJÄRT.


130503
Länge sedan uppdatering men mycket av min tid ägnar jag åt att vara ute i markerna, det är ju där jag trivs och det är där jag mår som allra bäst. Så nu blir det en mastodont uppdatering med MASSOR av nya årsfotokryss, håll till godo! En del är riktigt bra medan andra är veritabla katastrofer, men så blir det ibland när man är ute i fält och njuter av stunden mer än av några foton hit eller dit. Börjar väl med det roligaste års-X:et; Kalix Kommuns första observerade tillika dokumenterade STÄPPHÖK!

Ett tips är att det även går att kolla in de senaste fågelbilderna från FOTOLISTAN 2013.

STJÄRTAND, GRANSÅNGARE, RÖDHAKE, SKOGSSNÄPPA, TALTRAST, DUBBELTRAST, FISKMÅS, PILGRIMSFALK (oerhört dålig!), LJUNGPIPARE,
BLÅ KÄRRHÖK, BRUN GLADA, STENSKVÄTTA, ORMVRÅK, STORSPOV,
STÖRRE STRANDPIPARE, SÄDGÅS, SÅNGSVAN, RINGDUVA, FJÄLLVRÅK, VARFÅGEL, KANADAGÅS, TRANA, GRÅGÅS, HAVSÖRN, GRÄSAND, TORNFALK, SÅNGLÄRKA, JÄRPE, SÄDESÄRLA, TOFSVIPA, SKATA och SNÖSPARV


130408
Från i fredags (5/4) ett nytt jätteroligt livskryss; SKÄRPIPLÄRKA!
Extra kul känns det med det faktum i ryggen att jag faktiskt letade upp dom (de var 3) själv och också lyckades arta dem korrekt trots att jag aldrig sett någon tidigare i hela mitt liv. Sådana "ädelkryss" känns alltid bäst!!


130403
Fyra nya årsfotokryss där STJÄRTMES till och med är livsfotokryss!! Kul!!
Övriga tre; GRÖNSISKA, STRÖMSTARE och en fin DUVHÖK.


130315
Några nya årsfotokryss;
MINDRE KORSNÄBB, NÖTSKRIKA, KRÅKA, KORP, GRÅSPETT, STÖRRE HACKSPETT och DOMHERRE.


130212
Några nya årsfotokryss;
GULSPARV, KAJA, TAMDUVA, KOLTRAST och GRÅSPARV.


130123
Försöker nu ÄNTLIGEN blåsa liv i denna slumrande sida igen och börjar med att uppdaterar med fjolårets sista mycket roliga foto-X; STEGLITS.

Som alla förstår så är 2012-års lista inte komplett, men det får vara så.
Nu är det nya tag som gäller!!! Ska verkligen försöka att hålla sidan och listorna uppdaterade så gott jag hinner. Men jag flyttar till nytt boende just nu så det kan bli lite hipp som happ så här i början, men när våren kommer så ska jag göra allt jag kan och förmår för att hålla sidan uppdaterad och fräsch.

Så låt oss nu hoppas på att fågelåret 2013 blir ett mycket bra år med många nya bekantskaper. Jag komemr INTE att satsa på att slå rekord i antal fotokryss, utan mer ta det som det kommer och plåta när jag kommer åt. Fokus i år kommer att ligga på de "vanliga" listorna på "Svalan", kommunlistorna inte minst.

Årets första radda med fågelbilder jag bjuder på är följande;
LAVSKRIKA, NÖTKRÅKA, BLÅMES, TALLBIT, TOFSMES, TALGOXE, SIDENSVANS, TURKDUVA, SVARTMES.120516
Denna uppdateringen innehåller bl.a ett nytt väldigt roligt livs-X; STÄPPHÖK!!

Den senaste tidens årsfotokryss...; KRICKA, BRUN KÄRRHÖK, FISKGJUSE, TORNFALK, SVARTVIT FLUGSNAPPARE, RÖDSTJÄRT, STRANDSKATA, MINDRE STRANDPIPARE, FISKTÄRNA, GRÖNBENA, SKOGSSNÄPPA, SILVERTÄRNA, BACKSVALA, SNATTERAND, BUSKSKVÄTTA, BRUSHANE, MOSNÄPPA, RÖDBENA och SÄVSPARV.
120428
Sedan den senaste uppdateringen har ett nytt mycket roligt livs-X ramlat in; RINGTRAST samt ett nytt Norrbottens X; KNÖLSVAN.

..Och några fler nya årsfotokryss...; ÄNGSPIPLÄRKA, STENSKVÄTTA, RÖDVINGETRAST, DUBBELTRAST, LAPPSPARV, GRÄSAND, SPILLKRÅKA, GRÅTRUT, FISKMÅS, SKRATTMÅS, LJUNGPIPARE, SOTHÖNA och TALTRAST.
120425
Nu händer det.. och det händer lite väl snabbt för att hänga med i uppdateringarna!! Men här är lite nya årsfotokryss från de senaste dagarna; STARE, BLÅ KÄRRHÖK (Långt avstånd...), STORSPOV, ENKELBECKASIN, BJÖRKTRAST, KOLTRAST, BERGFINK, SÄDGÅS, TRANA och FJÄLLVRÅK.
120411
Uppdaterat med ett gäng nya årsfotokryss. Några på lite väl långt avstånd kanske, men bättre det än ingen fågel alls. VARFÅGEL, SÅNGLÄRKA, MINDRE HACKSPETT, RINGDUVA, TOFSVIPA, KANADAGÅS och GRÅGÅS.
120405
Två nya årsfotokryss; TRETÅIG HACKSPETT och KUNGSFÅGEL.
120331
Uppdaterat med tre vårliga årsfotokryss; SÅNGSVAN, GRÖNSISKA och SNÖSPARV.
120313
Dålig fart här på sidan pga. trasiga kameror och "privata angelägenheter", men jag hoppas att vårens alla fåglar kan få fart på kameran... och gubben, vi får se!

Idag dock två nya roliga årsfotokryss; HAVSÖRN och TRÄDKRYPARE.
120202
Uppdaterat med två nya årsfotokryss som har någon dag på nacken; ORRE och STRÖMSTARE.
120129
Uppdaterat med ett två dagar gammalt årsfotokryss; SPARVUGGLA.
120114
Två nya årsfotokryss i dag; NÖTKRÅKA och NÖTSKRIKA.
120113
Uppdaterat med tre nya årsfotokryss. Först dagens höjdpunkt; KUNGSÖRN och från den 11:e hämtar jag; LAPPMES och SKOGSDUVA.
120107
Uppdaterat med tre nya årsfotokryss; GULSPARV, TALLTITA och SKATA.
120106
Idag årsfotokryss på; GRÅSISKA och DOMHERRE.
120105
Trotsade det bistra vädret med blåst och snöfall och åkte ut på en liten runda i kommunen. Denna anspråkslösa tur gav årsfotokryss på; LAVSKRIKA, STÖRRE HACKSPETT, BLÅMES, PILFINK, GRÖNFINK, TALGOXE och SVARTMES.

Det är kul med fåglar oavsett väder!!
120101
Rivstartade 2012 med en resa till Piteå och kunde där årsfotokryssa; STÖRRE TURTURDUVA, TURKDUVA och SPARVHÖK.

På vägen hem stannade jag till i Luleå och fick där hänga in årets första TOFSMES.

Hemma vid min egna matning kokade det som vanligt av fåglar och jag passade på att årsfotokryssa den för årstiden lite ovanligare arten; BOFINK.
Igår befann sig inte mindre än tio bofinkar på matningen och idag såg jag åtminstone sex samtidigt!! Kanske inte såååå märkligt med tanke på den varma hösten, men lite konstigt är det allt... och roligt!!

En mycket bra kryssdag där jag fick in de arter jag hoppats på + sparvhöken.
Hoppas nu bara att fågelåret kan fortsätta som det började, då kan det bli riktigt roligt! Ut och skåda gott folk, det finns mycket att se där ute bara man vill.

GOTT NYTT FÅGELÅR!!

2011

111225
Juldagen bjöd på ett jättekul Sverige-X i form av en STÖRRE TURTURDUVA i Piteå!! De vise männen och kvinnorna som fanns på plats diskuterade hurvida fågeln var av rasen meena eller inte. Jag var/är bara så nöjd så nöjd över att det var just en "större" att jag lämnar den debatten för andra att slutföra. Det var en väldigt samarbetsvillig fågel som inte var speciellt rädd av sig, men ljusförhållandena var som vanligt vid denna tiden på dygnet/året, urusla... minst sagt!!
111212
Fick ett jätteroligt årskryss idag i Kalix, nämligen NÖTVÄCKA! Att dom var två till antalet gjorde ju inte saken sämre! Klackarna i taket!!
111209
Lite natur- och fågelfotografering så här i mörkaste vintertider. Dock en liten uppdatering HÄR >>>
111024
Lite nytt i Naturdagboken.
Senaste bilderna 2011 >>>
Senaste bilderna 2010 >>>Samtliga på sidan förekommande foton är skyddade enligt upphovsrättslagen. Var vänlig, RESPEKTERA DETTA!
© Peter Wikström Kalix 1997-2019